Sursa imagine: partidulsor.md

„Reacția deplasată” a ambasadorului UE la Chișinău la protestul Partidului „ȘOR”

„O reacție cel puțin ciudată și deplasată”, așa comentează unii internauți reacția lui Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, la protestul Partidului „ȘOR”, prin a publica pe pagina sa de Facebook un link către cel de-al doilea Raport Kroll de pe site-ul BNM.

Internauții consideră că gestul lui Michalko de a nu oferi o reacție clară la protest și de a publica, în schimb, linkul este unul laș, al unui funcționar speriat, care evită să intre în dialog cu cei de la Partidul „ȘOR”. Internauții spun că un funcționar european de talia lui Michalko nu-și putea permite să facă trimitere la Raportul Kroll, de vreme ce acesta nu are putere juridică.

Anterior, reprezentanții Procuraturii Generale au afirmat că Raportul Kroll nu poate fi utilizat ca probă în cazul celor dosarului trei bănci devalizate.

Fostul șef al Centrului Național Anticorupție, generalul Viorel Chetraru a declarat în cadrul unor audieri din Parlament că „Rapoarte de genul Kroll sunt pentru beletristică și deranjuri sociale”.
 
Amintim că, azi, Partidul „ȘOR” a protestat în fața sediului Delegației UE la Chișinău, exprimându-și indignarea față de unele declarații făcute de Peter Michalko la un post TV, sugerând că Ilan Șor trebuie condamnat. Partidul „ȘOR” consideră că un ambasador nu poate să nu țină cont de prezumția nevinovăției și nu este în drept să facă asemenea declarații. Formațiunea politică cere autorităților de la Bruxelles revocarea lui Michalko din postul de șef al misiunii diplomatice  în R. Moldova.

Autor: SV
06.08.2020 Actual
735
0

Comentarii 1

  • Ion:

    Lasa sa vie Sor sa se lamureasca cu toti(cu justitia, care l-a scapat de justitia, cu raportorii de la Croll, cu Mihalko). Apoi sa spuna poporului cum il va fura in continuare, ça S-o faca Apoi pe mai à Tereza.poate il aduce si
    Pe Plaha sa-l scoata la apa limpede si pe dodik. Plinge puscaria dupa ei.

    06.08.2020 12:57