Sursa imagine: trm.md

Franţa îşi sărbătoreşte astăzi Ziua Naţională

Francezii îşi sărbătoresc Ziua Naţională, însă într-un format redus din cauza pandemiei COVID-19. Tradiţionala defilare militară de pe Champs-Elysées pentru celebrarea Căderii Bastiliei a fost anulată, la fel şi balurile populare sau concertele, relatează Mesager.

O parte dintre ceremonii s-au mutat în Piaţa Concordiei, unde a fost prezent preşedintele Emmanuel Macron, iar în tribune au fost invitaţi francezii aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia: personal medical, cadre didactice, casieri, poliţişti, jandarmi, pompieri, lucrători în fabrici care produc măşti sau teste.

Emmanuel Macron şi-a ţinut şi tradiţionalul discurs în direct de la Palatul Elysée, unde şi-a prezentat programul pentru viitor, la câteva zile după ce a schimbat premierul şi o parte a Guvernului. Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii lansat de la Turnul Eiffel.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat felicitări președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, precizând că „edificarea unor relații de parteneriat bilateral consolidat, având la bază legăturile strânse de prietenie care ne unesc, constituie o prioritate pentru Republica Moldova”.

„Îmi exprim ferma convingere că dialogul moldo-francez va fi în continuare fortificat în domenii de interes comun”, a mai scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Autor: trm.md
14.07.2020 Actual
450
0

Comentarii 0