Sursa imagine: eva.ro

4 posibile beneficii ale consumului moderat de bere

Poate contribui la întărirea sistemul imunitar al organismului, având un conținut semnificativ de vitamine din tipul B, precum B6 și B9.

Studiile internaționale publicate de-a lungul timpului au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidenței ulcerului, până la rehidratarea organismului după efort fizic. Pe lângă acestea, există și beneficii mai puțin cunoscute ale consumului moderat de bere, precum faptul că poate ajuta sistemul imunitar în lupta cu agenții patogeni și poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.

Totodată, berea poate fi benefică pentru sistemul osos și poate favoriza memoria pe termen scurt.

Berea, în cantități moderate, poate contribui la întărirea sistemul imunitar al organismului
Cu un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 și B9, atunci când este consumată cu moderație de către adulți sănătoși poate contribui la îmbunătățirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la entități responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.

Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, comentează acest efect mai puțin cunoscut al consumului moderat de bere asupra întăririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9).
Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar."

Berea poate reduce riscul de apariție al afecțiunilor cardiovasculare
Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea și a cantității mici de sodiu pe care o conține, fiind cunoscută relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare.

Un posibil aliat al sistemului osos
Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creștere a densității minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderație, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzută și deteriorarea țesuturilor osoase.

Berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt
Studii științifice au indicat că un consum moderat de bere poate favoriza și procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidențiat faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creștere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atenție ale sistemului nervos central.

Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor și de 660 ml în cazul bărbaților.

Autor: eva.ro
05.07.2020 Caleidoscop
670
0

Comentarii 1

  • Aculina:

    Avind mari cantitati de vin in tara voi recomandati intrebuintarea moderata a berii, deci sunteti dusmanii tarii si poporului

    05.07.2020 06:33