Sursa imagine: USMF

Medicii, studenții și farmaciștii rezidenți, antrenați în lupta cu COVID-19, ar putea beneficia de burse de la stat

Medicii și farmaciștii rezidenți, studenții și elevii înmatriculați la studii în învățământul superior, profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar, medical și farmaceutic, care vor efectua pe parcursul anului 2020 un stagiu de practică în instituțiile medico–sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID–19, vor putea beneficia pentru anul de studiu 2020 – 2021 de burse de stagiu oferite de stat. O hotărâre ce prevede acest lucru a fost aprobată de Cabinetul de miniștri.

Potrivit Moldpres cu referire la decizia Executivului, bursa de stagiu de practică se va acorda inclusiv pentru anul de studiu 2021 – 2022, în cazul în care persoana va efectua pe parcursul anului 2021 un stagiu de practică în condiții similare.

Bursa va fi în valoare de 1 600 de lei pentru medici și farmaciști rezidenți și de 1 200 de lei pentru studenți. Câte 1000 de lei vor primi bursă elevii din învățământul profesional. Bursa va fi oferită pe lângă cea tradițională achitată pentru anii de studii.

Termenul necesar pentru efectuarea stagiului de practică în instituțiile medico–sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID–19 este de trei luni pentru medici și farmaciști rezidenți, precum și pentru studenții din învățământul superior medical și farmaceutic. În cazul elevilor înmatriculați în anul cinci de studii în învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic, termenul necesar pentru efectuarea stagiului de practică este de două luni.

Elevii anilor I–IV din învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic, care nu sunt încadrați în practica ce precede probele de absolvire, pot fi încadrați, la solicitare, în instituțiile medico–sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID–19, cu acordarea bursei de stagiu de practică în condiții similare.

Pentru implementarea acestei hotărârii de Guvern, vor fi necesare alocarea, până la sfârșitul anului bugetar 2020, a unor resurse financiare din contul bugetului de stat care s–ar ridica la suma de cel mult 6.472.560 lei.

Autor: realitatea.md
04.07.2020 Actual
539
0

Comentarii 0