Sursa imagine: 123rf.com

Ce cantitate de nuci ar trebui să consumi zilnic pentru a preveni diabetul de tip 2?

Apariția diabetului de tip 2 este influențată de o mulțime de factori, iar printre aceștia se numără și alimentația nesănătoasă. Pentru a preveni această boală, medicii recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos și includerea în dietă a nucilor.

Pentru că schimbările din alimentație au un rol foarte important în reducerea șanselor de a dezvolta diabetul de tip 2, într-o cercetare recentă, oamenii de știință au confirmat importanța introducerii nucilor în alimentație. Acestea sunt o sursă importantă de grăsimi polinesaturate și fibre, iar consumate zilnic, în cantități mici, nucile îmbunătățesc digestia, funcționarea inimii, prevenind astfel bolile cardiovasculare, dar și diabetul de tip 2.

Ce cantitate de nuci ar trebui să consumi zilnic pentru a preveni diabetul de tip 2?

Deși sunt recomandate de specialiști, nucile trebuie consumate în cantități mici pentru că au un număr de calorii destul de ridicat. Specialiștii recomandă 3 linguri de nuci pe zi, această cantitate ajutând organismul să funcționeze mult mai bine și să lupte împotriva afecțiunilor, potrivit dailymail.co.uk. Fie că sunt consumate în locul gustării, fie că sunt folosite în diferite preparate, nucile pot reduce nivelul colesterolului “rău” din organism, având un rol important nu doar în prevenirea bolilor de inimă, ci și a cancerului de colon.

Studiul realizat de oamenii de știință a arătat că 3 linguri de nuci pe zi pot duce la o scădere cu 47% a șanselor de a dezvolta diabet de tip 2. Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au studiat obiceiurile alimentare a     34.121 de adulți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 85 de ani. La finalul studiului, oamenii de știință au descoperit că între consumul de nuci și prevenirea diabetul de tip 2 există o legătură importantă.

Pentru că reușesc să țină la distanță trei dintre bolile care sunt asociate cel mai des cu decesul prematur, mai exact afecțiunile cardiovasculare, cancerul și diabetul, nucile sunt recomandarea foarte multor nutriționiști, cu mențiunea să nu fie depășită cantitatea zilnică recomandată.

Autor: avantaje.ro
21.05.2020 Caleidoscop
1244
0

Comentarii 0