Sursa imagine: 123rf

De ce se spune că uleiul de argan este „aur lichid”?

Se spune despre uleiul de argan că este „aur lichid'. De ce? Uleiul de argan este un produs organic extras din sâmburele arborelui de argan, originar din Maroc. Este extrem de bogat în substanțe nutritive, inclusiv acizi grași și vitamina E. Proprietățile sale îl fac benefic pentru păr și piele, fiind și alegerea multor vedete. Iată câteva dintre cele mai frecvente utilizări ale sale.

Hidratant pentru piele
Uleiul de argan este cel mai folosit hidratant pentru piele. Prin conținutul ridicat de vitamina E și de acizi grași, uleiul de argan este produsul ideal pentru a oferi pielii un aspect natural. Se absoarbe ușor, nu este gras și nu irită. Poate fi folosit pe tot corpul, inclusiv pe față și gât. Pur și simplu aplici câteva picături pe piele, folosind mișcări ușoare de masaj, așa cum ai face cu orice loțiune pentru față și corp.

Balsam de păr
Uleiul de organ este dovedit că face părul mai moale, mai mătăsos și mai strălucitor. Este balsamul ideal pentru păr și poate ajuta chiar și la tratarea varfurilor despicate și pentru a îmblânzi părul creț.

Styling elegant și strălucitor
Uleiul de argan este de asemenea utilizat în mod obișnuit ca agent de styling. Face părul mai ușor de gestionat și îi adaugă strălucire. Pune în podul palmei câteva picături de ulei de argan, freacă palmele și apoi trece-ți mâinile prin păr, ca și când te-ai pieptăna.

Agent anti-îmbătrânire
Nu numai că acționează ca un hidratant eficient, dar uleiul de argan poate reduce vizibilitatea ridurilor. Efectul său antioxidant îl face să fie produsul anti-îmbătrânire ideal. Reface elasticitatea și lasă senzația de piele moale. Cea mai bună metodă de a aplica ulei de argan contra efectelor îmbătrânirii este să te masezi pe față și gât folosind câteva picături, înainte de culcare.

Hidratant pentru buze
Mai ales pe vreme rece, buzele pot deveni ușor dureroase, uscate și crăpate. Uleiul de argan este produsul ideal pentru a te asigura că rămân pline, moi și suple. Se folosește ca balsamul pentru buze, asigurându-te că ștergi ceea ce este în exces.

Autor: avantaje.ro
29.02.2020 Caleidoscop
883
0

Comentarii 0