Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele din R. Moldova în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 6734 persoane, 53  - persoane eliberate, 68 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 262 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 3080 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 24 de deținuți, din 11 instituții penitenciare, din cont propriu – 1, pentru asistență medicală de urgență fiind efectuate 11 apeluri la serviciul de urgență 112.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 3 telefoane mobile, 50 de euro, 215 MDL și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
Autor: HotNews
03.02.2020 Actual
654
0

Comentarii 0