Sursa imagine: parlament.md

Greceanîi invită chinezii să deschidă un parc industrial în R. Moldova

Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut ieri o întrevedere cu vicepremierul Republicii Populare Chineze Hu Chunhua, în cadrul celei de-a 8-a ediţii a Forumului Economic Euro-Asiatic din oraşul Xi'an, China.
 
„Am invitat partea chineză să examineze posibilitatea deschiderii unui parc industrial în Republica Moldova, să ofere producătorilor de vinuri şi produse agroalimentare oportunităţi de promovare a produselor moldoveneşti pe piaţa chineză, să investească în implementarea proiectelor investiţionale de infrastructură, cele sociale şi de promovare a sectorului turismului”, scrie Zinaida Greceanîi pe pagina sa de Facebook.
 
Preşedintele Parlamentului spune că a mulţumit autorităţilor chineze pentru deschiderea celor două case de comerţ ale Republicii Moldova pe teritoriul Chinei. „Totodată, am solicitat suport în promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa internaţională, în special a fructelor, legumelor şi produselor vinicole prin intermediul marilor reţele comerciale. Mi-am exprimat dorinţa ca la următoarea ediţie a Forumului Economic Euro-Asiatic să fie prezente şi produsele moldoveneşti”.
 
În context, vicepremierul Chinei a apreciat calitatea vinurilor şi divinurilor moldoveneşti şi a încurajat producătorii să promoveze produsele cît mai intens în cadrul caselor de comerţ existente, se mai spune în comunicatul publicat pe pagina Zinaidei Greceanîi.
Autor: TVR Moldova
11.09.2019 Actual
489
0

Comentarii 0