Sursa imagine: mediafax.ro

Sediul unei televiziuni din Ucraina, atacat cu un lansator portabil de rachete/Nu există persoane rănite

Persoane rămase momentan neidentificate au atacat sâmbătă dimineaţă sediul din Kiev al unui post de televiziune, agresorii folosind un lansator portabil de rachete, a anunţat poliţia ucraineană, precizând că nu există răniţi şi niciun suspect nu a fost reţinut, informează agenţia de ştiri Dpa.

Poliţia de la Kiev a transmis că atacul asupra postului Canalul 112 este considerat acţiune teroristă.

Incidentul s-a produs la o zi după ce postul de televiziune a solicitat protecţia autorităţilor din cauza ameninţărilor lansate de indivizi "naţionalişti radicali" care încearcă să influenţeze deciziile editoriale ale instituţiei media.

Televiziunea a devenit ţinta grupurilor naţionaliste pentru că a anunţat că intenţionează să difuzeze documentarul "Revealing Ukraine" realizat de regizorul american Oliver Stone.

Documentarul, care are drept subiect protestele violente din Ucraina, din 2014, în urma cărora preşedintele prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere, include şi un interviu cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Producţia cinematografică a fost criticată dur în Ucraina pentru că ar prezenta doar varianta autorităţilor ruse privind evenimentele din 2014.

Autor: mediafax.ro
14.07.2019 Actual
496
0

Comentarii 0