Sursa imagine: army.md

Oficial american: SUA vor sprijini modernizarea Armatei Naționale a R. Moldova

Asistentul adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, George Kent, a fost în vizită la Ministerul Apărării, joi, 11 iulie. George Kent a fost primit la sediul instituţiei de Ministrul Apărării Pavel Voicu.
 
La întrevedere au fost prezenţi ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan.
 
Priorităţile noii conduceri a ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, reforma sectorului de apărare şi cooperarea moldo-americană pe dimensiunea militară au fost subiectele abordate de oficiali.
 
Oficialii R. Moldova l-au informat pe diplomatul american că instituţia de apărare se va axa pe implementarea proiectelor care au ca obiectiv modernizarea Armatei Naţionale: Programul „Armata Profesionistă”, dezvoltarea capabilităţilor de apărare şi extinderea participării în misiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii.
 
Ministrul Voicu a declarat, în cadrul întrevederii, că noua conducere a instituţiei de apărare va putea realiza obiectivele stabilite doar cu sprijinul partenerilor externi şi şi-a exprimat speranţa că SUA vor continua să asiste Republica Moldova în realizarea unei reforme complexe a întregului sistem de apărare.
 
Asistentul adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA a apreciat contribuţia Republicii Moldova la securitatea globală, prin participarea la operaţiunea post-conflict de stabilizare a Irakului şi Operaţiunea KFOR din Kosovo.
 
De asemenea, George Kent a declarat că SUA vor sprijini în continuare, prin proiecte şi programe de asistenţă, modernizarea Armatei Naţionale.
 
Oficialii au discutat şi despre situaţia regională de securitate şi reglementarea conflictului transnistrean pe cale paşnică, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.
Autor: HotNews
Sursa: army.md
13.07.2019 Actual
575
0

Comentarii 0