Sursa imagine: mediafax.ro

Primele componente ale sistemului antibalistic şi antiaerian S-400 au fost livrate Turciei

Primele componente ale sistemului antibalistic şi antiaerian S-400 au fost livrate Turciei, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Ankara, acţiune ce probabil va amplifica tensiunile între SUA şi Turcia, în condiţiile în care Washingtonul a avertizat că ar putea impune sancţiuni, notează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Turcia, "primul grup de echipamente" din cadrul sistemului S-400 a ajuns la o bază aeriană aflată în apropiere de capitala ţării, informează agenţia The Associated Press.
 
Statele Unite au afirmat în repetate rânduri că sistemul rus S-400 este incompatibil cu echipamentele NATO şi este o ameninţare pentru avionul F-35.
 
Oficiali de la Washington şi-au exprimat temeri că în cazul în care Turcia va utiliza sistemul rus ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.
 
Aşadar, SUA au transmis Ankarei că nu va permite Turciei să participe la programul de fabricare de componente pentru avioanele F-35 şi ar putea impune chiar sancţiuni economice.
Autor: Mediafax
13.07.2019 Actual
564
0

Comentarii 0