Sursa imagine: NTV

Reacții pe Facebook la coaliție ACUM-PSRM: NIMIC nu poate justifica trădarea Maiei Sandu cu Dodon și Kozak

Mai mulți lideri de opinie critică goana după funcții și putere a liderilor blocului ACUM, care au acceptat să pactizeze cu partidul pro-rus PSRM.

“Nimic, dar chiar NIMIC nu poate justifica trădarea Maiei Sandu cu Dodon și Kozak! Și Iuda a avut motivele sale să trădeze, dar a rămas în istorie ca un simplu Trădător!” a scris pe pagina sa din rețelele de socializare Domnica Cemortan. Astfel ea a reacționat la mediatizarea dovezilor privind trădarea de țară a liderului de facto al socialiștilor, Igor Dodon. Acesta a recunoscut că primea lunar, din Rusia, până la un milion de dolari pentru finanțarea partidului și insista pe federalizarea țării.

O polemică aprinsă au generat postările jurnalistului George Mârzenco. El a scris “cu Maia premier, cu miniștri purtați prin birourile Kremlinului, cu veghetori gen Dodon-Greceanii de asupra guvernului - PRIMUL PAS al TRANSNISTRIZĂRII Basarabiei s-a produs. Moscova are guvern la Chișinău. Zic, vegheat permanent de Dodon și Greceanii... Acesta e și momentul adevărului, cum spunea mai ieri-alatăieri chiar Maia... “.

Într-o altă postare, Mârzenco s-a arătat uimit că Dodon a fost aplaudat furtunor în Parlament de către cei care se declară pro-europeni.

”Impresia că, de data asta, Kozak și-a făcut bine treaba la Chișinău. Pe când anularea tricolorului? Pe când alte hărți ale României rupte public în Chișinău..?”, a scris jurnalistul. Opinia nu a fost pe plact deputatului PPDA Chiril Moțpan, care i-a scris, patetic, să fie liniștit, pentru că ”vor avea ei grijă”
Replica lui Mârzenco nu s-a lăsat așteptată.

“Avându-i pe oamenii Moscovei în fruntea Parlamentului, la conducerea ministerelor cele mai importante, dar și la pupitrul prezidențial - grijile chiar mă iau... Situația este mai dramatică decât cea din aprilie 2005. Și atunci, Iu.Roșca tot așa ne spunea - Fiții pe pace, vom avea grijă, e doar o manevră... Și a trebuit să readucem situația la normal, prin răscoală. Nu mai vreau răscoale, confruntări, vreau ca oamenii Moscovei să nu-mi mai umble rupând hărțile României (legal) prin spațiile Chișinăului...” și ”Datorita compromisului blocului" ACUM" este Detronat Michiduta” /// - Aceste cuvinte NU sunt noi. Ele au fost pronunțate la fiecare pas de Iu.Roșca în 2005, justificându-și alianța (”neformală și vremelnică”) cu comuniștii, printre care era și Dodon, de altfel. Cuvintele acestea însă nu au fost inventate nici de Roșca. Ele sunt cântecul de lebădă ale politicienilor colaboraționiști din toată lumea. Eu însă mă gândesc - să se tragă oare ziua de azi încă de atunci, din 2005, dela Iu. Roșca - Dodon - Greceanîi..?”.

Un alt jurnalist, Nicolae Roibu, constată că alianța ACUM-PSRM înseamnă revenirea la putere a oligarhilor condamnați Victor și Viorel Țopa, care controlează partidul lui Andrei Năstase.

“Vin frații Țopa la putere! Să ne dezoligarhizeze țara! Bravo, Năstase, bravo Val Butnaru, care te-ai îmbogățit pe spatele poporului! Voi publica lista firmelor pe care le deții! Precum și despre faptul, cum a privatizat Vasile Năstase sediul Glasului Națiunii, prima publicație cu grafie latină devenită peste noapte sediul partiduțului platforma DA, lipsind-o pe fiica Leonidei Lari de acțiuni! Vasile Năstase care m-a bătut cu picioarele în piept?Să mergem ACUM în pas cu da? Cu PASCUDA? NICIODATĂ!”, a scris Roibu pe Facebook.
Ulterior, jurnalistul a revenit cu detalii despre afacerilor directorului de la Jurnal TV, Val Butnaru, făcute cu Țopa.

”Val Butnaru, care are doar nouă firme, cel puțin, mixte și nu numai, împreună cu frații Țopa! Le-a trecut, acum doi ani, pe adresa sa de la domiciliu, nu departe de casa finului său, Iurie Roșca! Iar Vasile Năstase, cel care a distrus ziarul Glasul Națiunii este cumătru cu Iurie Roșca! Val Butnaru, îți mai amintești cum ai lucrat la Sputnik în perioada sovietică în calitate de transalator și cum ai slujit intereselor kaghebiste?”, îl întreabă Roibu pe șeful pe propaganda de la Jurnal.

Acesta prezintă opiniei publice și detalii despre isprăvile fratelui șefului PPDA, Vasile Năstase.

”Vasile Năstase, după care plânge pușcăria și care a bătut mulți oameni, în afară de mine, salvându-l doar insigna de deputat! Atunci, în noiembrie 1994, nu mai era deputat și puteam, să-l bag la pușcărie! Dar l-am dat pe mâna lui Dumnezeu! Ion Ciocanu îi zicea stălinelul! E mai rău decât Stalin! Vasile Năstase este un criminal de stat! Rușine!”. “Ce fel de unionist este Vasea Năstase, adus, printr-o eroare, la o beție, fiind propus de regretatul regizor Victor Bucătaru poetului Ion Vatamanu, pe atunci redactor-șef adjunct la primei publicații de grafie latină, în calitate de secretar general de redacție pe banditul Năstase? Până la urmă, acesta l-a trădat șii i-a preluat funcția lui Ion Vatamanu! Vasile Andreevici, trezește-te! Amintește-ți ACUM cum ai deschis gazul ca să moară fosta ta soție și toți cei din casă! Nu cred că te va ierta Dumnezeu vreodată pentru asta!”, a scris indignat Roibu. 

Autor: SV
09.06.2019 Actual
1914
0

Comentarii 0