Apartamentele din Cricova sunt verificate în legătură cu vizita cancelarului Angela Merkel

Apartamentele din Cricova sunt verificate în legătură cu vizita cancelarului german, Angela Merkel, la Chişinău. „În baza apartamentelor facem lista locatarilor cu scopul depistării persoanelor care prezintă interes pentru poliţie, care stau la gazdă, care anterior au fost judecaţi”, a declarat pentru Info-Prim Neo Ion Baltag, şeful Sectorului de Poliţie Cricova.

Pe traseul pe care delegaţia oficială va merge la Combinatul de Vinuri vor fi amplasaţi ofiţeri de securitate. Şeful Sectorului de Poliţie Cricova a menţionat că nu vor fi impuse careva restricţii sau interdicţii pentru locuitorii oraşului.

Porţiunea de drum pe unde de obicei se deplasează delegaţiile oficiale, iar localnicii o numesc „Министерская”, este timp de o lună închisă. Ion Baltag susţine că este un litigiu la mijloc, dar pe 22 august drumul va fi deschis.

Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, a declarat astăzi,17 august, la o conferinţă de presă, că este o practică internaţională de a desfăşura măsuri de inspectare a fondului locativ şi a tuturor obiectivelor amplasate în adiacentul traseelor de deplasare a delegaţiilor oficialilor de rang înalt. Detaliile tehnice cu privire la trasee, obiectivele pe care le va vizita cancelarul german ministerul promite să le facă publice marţi, 21 august.

Autor: info-prim.md
17.08.2012 Europa
10505
0

Comentarii 0