Sursa imagine: ipn.md

Prețul benzinei standard a coborât sub 24 de lei

Benzina cu cifra octanică 95 se ieftinește cu 10 bani și va costa miercuri 23,92 lei pentru un litru. Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, este pentru prima dată din februarie când prețul benzinei standard a coborât sub 24 lei/litru. Și motorina se ieftinește cu 36 de bani și va costa 25,45 lei, transmite IPN.

Andrei Spînu precizează că scăderea prețului la benzină este de aproape 10 lei la litru din iunie până acum. Asta înseamnă că o familie a economist 500 de lei la umplerea unui rezervor plin comparativ cu atunci.

„Prețul la motorină este și el în scădere. Dacă tendințele pe piața internațională se păstrează, aceasta va continua să scadă. Cum am mai zis, fiind țară importatoare, prețurile la carburanți din  țara noastră sunt dictate de evoluțiile internaționale. Modificările pe care le-am făcut la legislație au permis să avem acum un preț mai mic, care să urmeze fidel cotațiile internaționale. Dacă nu le făceam, oamenii erau să plătească astăzi semnificativ mai mult pentru combustibil”, afirmă vicepremierul.

Autor: ipn.md
28.09.2022 Actual
341
0

Comentarii 0