Sursa imagine: trm.md

Casa Albă anunţă că SUA îi primesc pe ruşii care cer azil

Statele Unite îi primesc pe ruşii care solicită azil în contextul războiul „nepopular” al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat marţi secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează Reuters.

„Credem că, indiferent de naţionalitatea lor, aceştia pot solicita azil în Statele Unite”, a spus ea.

La începutul zilei, un aliat al preşedintelui Putin a emis un nou avertisment nuclear puternic pentru Ucraina şi Occident, în timp ce Rusia a început să publice rezultatele referendumurilor pe care le prezintă ca pe un preludiu al anexării a patru regiuni ucrainene.

Numărul ruşilor care intră în UE a crescut în urma unei mobilizări parţiale ordonate de Moscova, iar trecerile ilegale ar putea creşte dacă Rusia decide să închidă graniţa pentru potenţialii recruţi, a declarat marţi agenţia de frontieră a UE Frontex, relatează Reuters.

„În ultima săptămână, aproape 66.000 de cetăţeni ruşi au intrat în UE, mai mult cu 30% faţă de săptămâna precedentă. Majoritatea au ajuns în Finlanda şi Estonia", a spus Frontex într-un comunicat.

Numai în ultimele patru zile, 30.000 de cetăţeni ruşi au sosit în Finlanda, potrivit comunicatului.

Pentru a scăpa de coloanele de maşini care se întind şi pe aproximativ 20 de kilometri, ruşii care caută să scape de mobilizarea parţială decisă de Vladimir Putin trec graniţa spre Georgia pe jos.

Coloanele de maşini de la graniţa cu Goergia se văd şi din satelit.

Autor: trm.md
28.09.2022 Actual
387
0

Comentarii 0