Sursa imagine: narodna-pravda.ua

Influența presiunii atmosferice asupra organismului. Explicația expertului

Influența presiunii atmosferice asupra organismului uman este mult exagerată, consideră directorului Institutului de medicină personalizată al Primei Universități de Stat din Moscova. I. M. Sechenova, Philip Kopîlov. El a declarat despre acest lucru la Radio 1 pe 4 octombrie.

"În primul rînd, sînt expuși riscului cei care suferă de boli cardiovasculare, în special de hipertensiune arterială. Cu toate acestea, efectul presiunii atmosferice asupra organismului este totuși mult prea exagerat în mass-media. Desigur, ea afectează starea omului, dar nu întotdeauna catastrofal.

Desigur, există persoane meteo-sensibile care se simt schimbările de presiune destul de bine, dar această influență este departe de a fi decisivă", transmite cuvintele expertului Noi.md.

Potrivit lui Kopîlov, în acele zile în care presiunea atmosferică crește sau scade brusc, oamenii trebuie să-și controleze starea și să-și ia medicamentele prescrise.

"Creșterea presiunii se manifestă în moduri diferite. Cei care sînt sensibili la acest lucru știu bine cum se întîmplă. Acești oameni trebuie să-și măsoare tensiunea arterială mai des în astfel de zile, să vadă dacă există o creștere și să o scadă cu ajutorul medicamentelor", a adăugat Kopîlov.

Autor: noi.md
06.08.2022 Caleidoscop
633
0

Comentarii 0