Sursa imagine: noi.md

Ion Ceban, luat la rost de locuitorii din Anenii Noi. Ei au cerut din nou Primăriei Capitalei închiderea gropii de gunoi de la Țînțăreni

Locuitorii orașului Anenii Noi și cei ai satului Ruseni din componența orașului, au semnat o petiție către Primăria municipiului Chișinău prin care cer închiderea imediată a gropii de gunoi de la Țînțăreni, acolo unde sunt transportate toate deșeurile menajere, colectate în Capitală.

În petiția semnată de 1500 de oameni se arată că groapa de gunoi, situată la câțiva kilometri de casele locuitorilor, poluează solul, apele și aerul, fiind o amenințare directă asupra sănătății colective.

„De ani de zile sunt transportate deșeurile la groapa de gunoi din staul Țînțăreni. Aici sunt aduse zeci de tone de gunoi ce prezintă un pericol enorm pentru locuitorii acestei localități. Este o problemă gravă, un adevărat focar de infecție și o amenințare pentru sănătatea populației din preajmă. Apa din fântâni sunt extrem de  poluate și nu poate fi folosită de către oameni. La fel și solul este afectat de această problemă de poluare . Iar dacă este să analizăm indicatorii de sănătate în ultimii ani în orașul Anenii Noi, atragem atenția asupra creșterii considerabile a numărului de îmbolnăviri a locuitorilor cu diverse boli. Solicităm soluționarea acestei probleme grave și cerem stoparea depozitării gunoiului în satul Țînțăreni”, se arată în petiție.

Autor: SV
01.07.2022 Actual
407
0

Comentarii 0