Sursa imagine: ipn.md

Înregistrările făcute cu camerele de corp ale polițiștilor vor fi utilizate în calitate de probe

Înregistrările făcute cu camerele de corp ale polițiștilor vor putea fi utilizate în calitate de probe. Conceptul Sistemului Informațional de supraveghere video portabil „Camera de corp” și Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea acestuia au fost aprobate de Guvern. Până acum, utilizarea camerelor de corp a fost reglementată provizoriu, în baza unui act departamental al Inspectoratului General al Poliției, transmite IPN.

Camerele de corp vor fi utilizate în mod deschis, cu informarea obligatorie despre acest fapt a persoanelor cu care interacționează angajații MAI. Pentru o echipă alcătuită din cel puțin doi angajați va fi prevăzută minimum o cameră de corp. Înregistrarea video va fi pornită în mod obligatoriu la intervențiile în baza apelurilor de urgență, la investigarea la fața locului a infracțiunilor și contravențiilor, efectuarea perchezițiilor și atunci când există pericol pentru viața și securitatea persoanelor sau angajatului MAI.

Termenul de păstrare a înregistrărilor este de 180 de zile, după care acestea vor fi radiate automat în ordinea în care au fost stocate pe server. Informațiile vor fi păstrate pe platforma tehnologică guvernamentală comună (MCloud), iar datele înregistrate aici nu vor putea fi accesate de o parte terță neautorizată.

Autor: ipn.md
30.06.2022 Actual
440
0

Comentarii 0