Sursa imagine: lumeasatului

Planta asemănătoare orezului, cu efecte terapeutice excepţionale

Hrișca este o cereală asemănătoare orezului, chiar dacă boabele seamănă cu cele de grîu. Are gust dulce-aromat.

Hrișca se prepară la fel ca orezul sau alte cereale, prin fierbere. 200 g boabe de hrișcă, bine spălate și acoperite cu apă, după circa doua ore, adică după ce se umflă, pot fi consumate ca atare, mai ales în cadrul regimurilor de detoxifiere și revitalizare. Semințele de hrișcă sînt hranitoare și pot fi folosite ca garnitură la preparate din carne.

Studiile recente demonstrează ca hrișca (fructul plantei Fagopyrum) influențează procesul de toleranță al glucozei. O lingură de hrișcă se amestecă cu trei linguri de iaurt sau lapte, se lasă amestecul peste noapte într-un loc călduros, iar dimineața se mănîncă pe stomacul gol.

Hrișca are o extraordinara calitate: întărește vasele subțiri de sînge la nivel local. Conține mai mult calciu decît grîul și este bogată în lisina, un aminoacid pe care organismul uman nu-l produce. Ceaiul de hrișcă reduce umflăturile și edemele.

Ca medicament, trebuie să știm că hrișca tratează diabetul zaharat.

Autor: noi.md
27.06.2022 Caleidoscop
584
0

Comentarii 0