Sursa imagine: rbk.ru

Produse toxice, pe care să nu mai dai banii

Sînt ieftine, unele sînt gustoase şi mai mult de atît nici nu par să aibă prea multe ingrediente dăunătoare, transmite unica.ro. Însă nu te lăsa păcălită, iată ce produse toxice să nu mai cumperi!

Popcorn de făcut la microunde

Popcornul în general este în regulă ca gustare, însă cel vidat pentru microunde conţine chimicale care ţine hîrtia să nu se lipească de porumb şi boabele între ele. În plus, nici aromele artificiale nu sînt sănătoase. Mai sănătos este să cumperi boabele vărsate şi să le faci la cuptor cu unt sau un pic de ulei de măsline.

Săpun antibacterian

Pesticidul folosit în producerea săpunurilor, cel care omoară bacteriile, este dăunător pentru glanda tiroidă şi dacă îl foloseşti mereu, bacteriile devin tot mai rezistente, pînă dai de o infecţie cu o super-bacterie de care nu mai reuşeşti să scapi.

Haine care nu se şifonează

Ţesuturile care nu se şifonează sînt un pas înainte, mai ales cînd abia ai timp doar pentru tine. Şi totuşi nu sînt sănătoase, pentru că materialele sînt tratate cu substanţe carcinogene.

Odorizantul de cameră

Toate sprayurile, gelurile şi parfumurile de băgat în priză nu împrospătează aerul din casă, ci mai rău îl poluează, pentru că sînt de fapt bombe chimice. Ca să scapi de mirosurile neplăcute aprinde cîteva chibrituri sau pune un bol cu oţet alb în camera urît mirositoare, pentru cîteva minute.

Autor: noi.md
25.06.2022 Caleidoscop
610
0

Comentarii 0