Sursa imagine: moldpres.md

Festivalul-concurs național de muzică corală ”Hora primăverii” a ajuns la ediția a VII-a

Peste 20 de formații corale din întreaga țară vor participa la cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs național de muzică corală, organizată în memoria regretatului compozitor și dirijor Victor Creangă, care se va desfășura duminică, 29 mai, la Muzeul Național de Istorie. Evenimentul este organizat de Asociația Muzical-Corală din R. Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Marian, președintele Asociației Muzical-Corale, Maestru în Artă, a menționat că cele peste 20 de colective artistice sunt din Bălți, Chișinău, Criuleni, Edineț, Leova, Orhei, Soroca, Strășeni și din alte localități din țară. Concursul se va desfășura pe următoarele categorii: A1: coruri de copii-vârsta 7-12 ani; A2: coruri de copii vârsta 12-16 ani; B: coruri de tineret și coruri omogene (bărbați, femei) - vârsta 16-21 ani; C: coruri mixte - vârsta 21 ani - în sus nelimitat.

Potrivit sursei citate, fiecare formație corală va interpreta 5 creații: creație obligatorie scrisă de compozitorul Victor Creangă la libera alegere; creație de muzică sacră a compozitorilor clasici naționali (diferite epoci); muzică națională; muzică ucraineană, consacrată refugiaților din cauza războiului din țară; lucrare la libera alegere, care ar reprezenta caracterul și personalitatea corului.

Din juriul concursului vor face parte dirijorii de cor Valentin Budilevschi, Emilia Moraru, Victor Nevoie, Valentina Bolduratu, compozitorii Adrian Beldiman și Andriano Marian. În cadrul concursului vor fi acordate diplome de gradul I, II și trei și Marele Premiu, precum și premii speciale.

Prima ediție a Festivalului-concurs național de muzică corală ”Hora primăverii” a fost organizată în 2009.

Autor: moldpres.md
29.05.2022 Actual
611
0

Comentarii 0