Sursa imagine: trm.md

Festivalul Bujorilor a revenit după o pauză de doi ani

După o pauză de doi ani, Festivalul Bujorilor a revenit cu cea de-a treia ediţie. În cadrul evenimentului organizat în satul Bujor, raionul Hînceşti, localnicii şi oaspeţii din satele învecinate au avut ocazia să admire expoziţiile producătorilor locali, să asculte muzică populară, dar şi să participe la un atelier de coacere a pâinii în cuptor, relatează Moldova 1.„Foarte frumos, foarte plăcut, e o zi minunată pentru satul nostru şi pentru cetăţenii noştri”.

„E interesant, e frumos, dă doamne şi mai departe să fie aşa ceva”.

„Extraordinar, chiar era aşteptat festivalul, după doi ani de pandemie”.

Pentru cei prezenţi la festival a fost organizat un masterclass de copt pâine, iar produsul final a fost gratuit pentru toţi.

„Am combinat sfânta pâine cu frumoasa floare, care înfloreşte primăvara, bujorul. Alături de colectivele care evoluează artistic, noi am hotărât să facem un mastercalss la împletitul pâinii”, spune secretarul consiliului local Bujor, Ana Moisei.

În faţa publicului au evoluat 17 ansambluri din raionul Hînceşti şi două interprete din România.

„Toţi sunt bine pregătiţi, au evoluat frumos până în momentul de faţă, ceea ce am văzut. MUSCA 02:43 Ideea este că se păstrează tradiţia poporului moldovenesc şi ăsta este un lucru bine câştigat.

Prezent la eveniment, preşedintele raionului Hînceşti, Iurie Levinschi, a menţionat că astfel de festivaluri contribuie la dezvoltarea localităţilor rurale”, a declarat cântăreaţa Ofelia Florica Haranguş.

„Eu mă bucur că după doi ani de întrerupere, oamenii au fost dornici de întânire, de dans, de cultură, anume prin asta şi se promovează folclorul nostru, cultura noastră”, a declarat Iurie Levinschi.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Bujorilor a fost organizată de Primăria satului Bujor, cu sprijinul Consiliului raional Hînceşti şi direcţiei cultură.

Autor: trm.md
23.05.2022 Actual
507
0

Comentarii 0