Sursa imagine: realitatea.net

Canada interzice comerţul cu bunuri de lux cu Federația Rusă, cât şi importul din această ţară

Canada a anunţat că interzicerea comerţului cu bunuri de lux cu Rusia şi a adăugat alte 14 persoane, printre care oligarhi, pe lista de sancţiuni impuse în legătură cu invazia rusă a Ucrainei, relatează Agerpres. Interdicțiile date se înscriu în cadrul măsurilor similare luate de aliaţii săi precum Statele Unite şi Uniunea Europeană.

„Asta va contribui la atenuarea posibilităţii ca oligarhii ruşi să eludeze restricţiile de pe alte pieţe cu bunuri de lux”, a indicat guvernul canadian într-un comunicat.

Interdicţia vizează atât exportul de bunuri de lux în Rusia, cât şi importul din această ţară. Include, pentru export, produse precum alcool, tutun, anumite produse textile şi îmbrăcăminte sport, bijuterii, îmbrăcăminte şi accesorii de lux şi opere de artă.

Pentru importuri, Canada interzice cu începere de vineri fructele de mare, peştele şi diamantele neindustriale. Potrivit guvernului, aceste produse au reprezentat în 2021 o valoare comercială de 76 de milioane de dolari canadieni (56 de milioane de euro).

În plus, Canada sancţionează 14 persoane noi, printre care oligarhi ruşi, membri ai familiei acestora şi apropiaţi ai regimului lui Vladimir Putin. De la invazia rusă a Ucrainei, Canada a impus sancţiuni la peste 1.000 de persoane şi entităţi din Rusia, Ucraina şi Belarus.

Vineri, ministrul canadian de externe, Mélanie Joly, s-a declarat îngrijorată de începerea unei noi „etape a războiului” care pune în pericol securitatea alimentară în lume.

Autor: realitatea.md
22.05.2022 Actual
638
0

Comentarii 0