Sursa imagine: trm.md

Spectacol în memoria Mariei Bieşu, organizat la Sala cu Orgă

„Vocea ei - un dar divin!”. Acesta a fost genericul medalionului literar-muzical în memoria Mariei Bieşu, Primadona Operei Naţionale, organizat de către elevii şi profesorii de la Şcoala de muzică din capitală care îi poartă numele. Evenimentul, consacrat comemorării celor 10 ani de la trecerea în eternitate a celebrei soprane, a avut loc la Sala cu Orgă, relatează Moldova 1.Colectivele artistice şi soliştii, laureaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale au evoluat cu inspiraţie şi recunoştinţă la acest spectacol.

„O persoana importantă, mândria ţării noastre”. „Este o parte din noi, din Moldova”.

„O cunoaşte toată lumea şi noi ne mândrim că şcoala noastră poarta numele Mariei Bieşu. Costumele le-au adus rudele Mariei Bieşu, noi avem şi un filmuleţ”, a menţionat Valentin Tuhari, directorul Şcolii de muzică.

Un model de măiestrie interpretativă a fost evoluarea lui Vladimir Dragoş, fost partener de scenă al celebrei soprane.

„Maria Bieşu a muncit enorm, a realizat numeroase roluri, de multe ori am fost parteneri în spectacolele de operă. Ea nu acceptă superficialitatea” a menţionat Vladimir Dragoş, Artist al Poporului.

Iniţiativa organizării unui concert a venit din partea unei tinere profesoare.

„E un proiect despre viaţa Mariei Bieşu pentru că este cea mai minunată soprană. Acest proiect vine ca o informaţie utilă pentru elevii noştri”, a spus Daniela Trocinel, profesoară de muzică.

Maria Bieşu s-a născut pe 3 august, 1935 în satul Volintiri, Ştefan Vodă. A debutat în spectacolul „Tosca” de Puccini, în 1967 a cucerit titlul de cea mai bună Cio-Cio-San din lume. În septembrie 1990, a organizat prima ediţie a Festivalului internaţional al vedetelor de operă şi balet „Maria Bieşu". Pe 16 mai 2012, Primadona Operei Naţionale s-a stins din viaţă în urma unei maladii incurabile.

Autor: trm.md
22.05.2022 Actual
659
0

Comentarii 0