Sursa imagine: diez.md

De la începutul anului 2022, au fost înregistrate peste 30 de alerte cu bombă false

De la începutul acestui an, oamenii legii au documentat peste 30 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. În 17 cazuri făptașii au fost identificați, iar unii dintre ei au fost deja trași la răspundere. Informațiile au fost prezentate de către Inspectoratul General al Poliției într-o conferință de presă.

Potrivit IPN, șeful IGP, Iurie Podarilov, a declarat că în ultimul caz, când a fost anunțată alerta cu bombă de la un centru comercial din Chișinău, a fost inițiat un proces penal. Se întreprind acțiuni de investigaţie pentru a identifica autorul.

Iurie Podarilov a mai spus că fiecare caz de intervenție presupune cheltuieli de bani publici, iar acestea cresc odată cu suprafața sediului pretins a fi minat. Cheltuielile sunt mai mari dacă vine vorba despre mai multe adrese, așa cum a fost atunci când s-a anunțat că sunt minate toate centrele comerciale și toate gările.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism, legislaţia prevede amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Autor: diez.md
14.01.2022 Actual
714
0

Comentarii 0