Din pasiune în afacere: Cunoaşte istoria unei moldovence care a dezvoltat o afacere de succes acasă

Viaţă de nomad în inima codrilor. După 20 de ani munciţi în Irlanda, Larisa Ambrosii din satul Leordoaia, raionul Călăraşi, a revenit acasă cu ideea de a dezvolta business-ul rural chiar în ograda casei moştenită de la părinţi, relatează Mesager.

Vizitând şi având prieteni din Kârgâzstan, a îndrăgit cultura şi bucătăria acestei ţări şi a decis să le promoveze şi în ţara noastră. Astfel, cu sprijinul programului Pare 1+1 a construit iurte tradiţionale şi un restaurant kârgâz. Datorită unui grant, în valoare de 250 de mii de lei, oferit de Uniunea Europeană, femeia are planuri ambiţioase şi îşi propune să ridice o terasă, două băi şi un grajd pentru cai. Nu este o afacere pentru profit, ci una de suflet, spune antreprenoarea.

„Când am fost în Kârgâzstan, atitudinea oamenilor faţă de alţii, atitudinea părinţilor, copiilor, modul de a se ajutora unii pe alţii. Vrem să readucem aminte la toată lumea că noi toţi suntem oameni, indiferent de ce naţie, indiferent de ce rasă. Noi toţi suntem egali şi nu este nimeni mai presus sau mai prejos. Asta este esenţa în toate. Şi cultura, şi mâncarea, ne ajută să ne cunoaştem mai bine”, spune Larisa Ambrosii, beneficiar program PARE 1+1.

Autor: trm.md
03.03.2021 Istorii din MD
4709
0

Comentarii 0