Sursa imagine: IGSU

Pe traseele din centrul și sudul țării se circulă în condiții dificile, anunță autoritățile

Pe traseele din centrul și sudul țării se circulă în condiții de iarnă. Echipajele de poliție însoțesc autospecialele pentru deszăpezire, iar cinci tronsoane de drum sunt blocate de nămeți. La deszăpezire se vor implica și militarii, iar în ultimele ore salvatorii au deblocat 170 de mașini, printre care și trei ambulanțe și un autobuz, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, până în prezent, sunt blocate cinci traseele centrale și spre localități: traseul M-3- orașul Vulcănești - localitatea Slobozia Mare (raionul Cahul); traseul local satul Cișmichioi – satul Etulia (raionul Vulcănești); traseul R-35- localitatea Vişniovca (raionul Cantemir); traseul R-35- Comrat- Basarabeasca; traseul M-3- satul Burlăceni. Pe teritoriul raioanelor din centrul țării este îngreunată circulația pe traseul R-31 și spre 17 localități, drumurile de acces Tudora, Palanca, Feștelița, Ștefănești, Volintiri, Copceac, Brezoaia, Semionovca, Purcari, Viișoara, Cioburciu, Căplani și Crocmaz.

Conform surse citate, aproape 30 de mașini sunt în imposibilitatea de a se deplasa, iar 78 de camioane stau blocate după ce li-a fost interzisă deplasarea.

Începând de astăzi, ora 07:00, din cauza vântului puternic, a fost sistată și activitatea feribotului de la Molovata. Astfel, podul plutitor își va relua circulația atunci când vor permite condițiile meteorologice.

De asemenea, Ministrul Apărării în exercițiu, Victor Gaiciuc, a anunțat că a dat ordin conducerii Armatei Naţionale să mobilizeze militarii şi unitățile de tehnică din dotare pentru a participa, la solicitarea autorităților, la lucrările de deszăpezire şi deblocare pe drumurile naţionale. Astfel, în toate unitățile militare sunt formate echipe mobile, dotate cu unități de transport pregătite să intervină pentru acordarea ajutorului necesar.

În ultimele 24 de ore, salvatorii au deblocat 170 autovehicule. Aceștia au efectuat lucrări de tractare pe traseele din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul, Taraclia, UTA Găgăuzia, Anenii Noi, Criuleni, Cimișlia și în municipiul Chișinău. La Căușeni, o femeie însărcinată, nu reușea să ajungă la spital pentru naștere. Datorită intervenției echipajelor de salvatori aceasta a fost adusă la spital. Din cauza viscolului două ambulanțe au rămas blocate pe drumurile din Taraclia, iar alta s-a împotmolit pe drum din Cahul. În UTA Găgăuzia pompierii au deblocat 20 de autovehicule în care se aflau 35 de oameni, iar în orașul Cimișlia, salvatorii au deblocat un autobus de pe o rută internațională, plin cu pasageri.

Autor: moldpres.md
28.01.2021 Actual
483
0

Comentarii 0