Sursa imagine: imagine simbol

Lucrările unui meşter popular din sudul ţării, vândute în toate ţările lumii

Creşterea animalelor, şi în special a ovinelor, deţine un loc important în viaţa locuitorilor din sudul ţării. Dumitru Zaporojan din fragedă copilărie a deprins arta prelucrării pieilor. După câţiva ani munciţi peste hotare a revenit acasă şi a hotărât să investească toţi banii câştigaţi în acest meşteşug. Acum produsele sale sunt vândute în toate ţările lumii, relatează Mesager.

Iniţial a făcut investiţii în materia primă. Meşterul poular şi-a dorit foarte mutl să valorificile pieile ovinelor, care, anterior, erau aruncate la gunoişte.

Produsele confecţionate de Dumitru Zaporojan sunt solicitate în toate colţurile lumii, de aceea şi-a dorit extinderea afacerii. Visul său a devenit realitate datorită proiectelor de care a reuşit să beneficieze. A procurat o maşină de tuns pielicelele şi un aparat laser.

Meşterul confecţionează din pieile de oi bundiţe, mănuşi, papuci de iarnă, huse pentru banchetele maşinilor şi covoare.

Pielicele pentru decor sunt cele mai solicitate, şi husele pentru maşini, avem şi comezi în care vor covoare din blană de oaie, spune Dumitru Zaporojan.

Pandemia i-a afectat afacerea, însă bărbatul este încrezător că lucrurile vor reveni la normalitate.

Dumitru Zaporojan susţine că în pofida tuturor greutăţilor nu trebuie să cedăm niciodată şi trebuie să luptăm pentru visele noastre.

Autor: trm.md
24.01.2021 Istorii din MD
4443
0

Comentarii 0