Sursa imagine: jurnalul.antena3.ro

Temperaturile extreme nu au afectat culturile agricole

În Republica Moldova a fost înregistrată cea mai joasă temperatură înregistrată în ultimii trei ani, transmite MOLDPRES.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a anunțat că temperaturile înregistrate în noapte de 18 – 19 ianuarie 2021 au fost cele mai joase din ultimii trei ani. Conform datelor colectate de meteorologii moldoveni, cele mai joase temperaturi au fost înregistrate în regiunile de nord, unde mercurul termometrelor a oscilat între minus 21 şi minus 18 grade Celsius. În raioanele din centru s-au înregistrat temperaturi în jurul valorii de minus 16 grade, înregistrate în raioanele Criuleni şi Călărași. În regiunile de sud au fost înregistrate temperaturi care au oscilat între minus 19 şi minus 14 grade, minima termică fiind înregistrată în raionul Ștefan-Vodă.

Meteorologii moldoveni susțin că, deocamdată, culturile agricole nu au fost afectate de îngheț, dar acest lucru ar putea să se întâmple dacă fenomenul ar dura mai multe zile la rând. Pe de altă parte, se prognozează o încălzire treptată a vremii.

Valul de aer rece va dura trei zile şi se așteaptă ca temperaturile să revină la normalul calendaristic unde noaptea vor fi temperaturi de până la un grad Celsius, iar ziua se vor înregistra temperaturi pozitive de până la nouă grade.

Autor: moldpres.md
19.01.2021 Actual
635
0

Comentarii 0