Sursa imagine: diez.md

Primăria Chișinău va institui o celulă de criză pentru gestionarea situației de iarnă

Autoritățile municipale anunță că vor institui o celulă de criză, care va gestiona situația de iarnă severă care se prognozează în această săptămână, transmite Moldpres.

Viceprimarul Ilie Ceban, a cerut astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, organizarea unei celule de criză care va monitoriza și coordona situațiile de urgență care apar pe timpul fenomenelor meteorologice severe. „Vom monitoriza această situaţie, ca să nu ne trezim ca nu s-au coordonat acţiunile: pe o stradă se intervine, iar pe altele două nu. Să fim atenţi în această privinţă şi rog toate structurile să intervină după necesitate”, a declarat Ilie Ceban.

Potrivit Serviciului Hridrometeorologic de Stat, astăzi și mâine va ninge slab în mai multe raioane ale țării, iar în următoarele zile se prognozează o scădere bruscă a temperaturii cu valori termice de -9 -12 grade Celsius.

Inspectoratul Național de Securitate Publică a anunțăt în această dimineață că pe mai multe drumuri din Republica Moldova muncitorii intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. Autoritățile recomandă șoferilor deplasarea cu viteză redusă, atât în localități, cât şi în afara lor, echiparea mașinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor și păstrarea distanței între vehicule, pentru a putea opri mașina în siguranță.

Autor: Moldpres
11.01.2021 Actual
1660
0

Comentarii 0