Sursa imagine: jurnal.md

Nimic nou sub soarele politic: PAS-ul Maiei Sandu își deschide porțile pentru traseiști

Mult trâmbițata condamnare a traseismului și corupere politică de către Maia Sandu și formațiunea sa prinde conturul unei povești de adormit copiii. Deși condamnă cu vehemență traseismul politic, Partidul Acțiune și Solidaritate pare să tolereze acest fenomen numai atunci când îi convine, când vine vorba de propriile interese politice.

Alegerile prezidențiale au trecut, fiind câștigate de Maia Sandu. Iar odată cu victoria Maiei Sandu, promotoarea unei politici pretins imaculate, multor primari din țară li s-au trezit brusc „sentimentele purității politice”, îi mustră, probabil, conștiința că, până acum, au servit intereselor altor partide. Așa-i firea moldoveanului, dar mai ales a primarilor. Se înclină după cum bate vântul politic.

Este și cazul primarului orașului Sângerei, cu numele “românesc” Arcadie Covaliov. Unionist convins și exponent al Partidului Unității Naționale, Covaliov a anunțat, cu o anumită doză de euforie, că aderă la Partidul Acțiune și Solidaritate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta recunoaște cu nonșalanță că a muncit mult în campania electorală pentru victoria Maiei Sandu, bătând de la ușă la ușă pentru ca ea să învingă la Sângerei. Primarul nu scrie nici un cuvințel despre faptul că l-a trădat astfel pe Octavian Țâcu, nu scrie că, de fapt, comite un act de traseism prin decizia sa de a se arunca în brațele partidului Maiei Sandu.

Cei de la PAS s-au bucurat, probabil, că s-au pricopsit fără efort cu edilul unui important oraș din nordul țării. Pe Maia Sandu și PAS nu-i mustră nici conștiința că și-au deschis porțile pentru traseiști. Este firesc ca oamenii să-și schimbe opțiunile politice, iar experiența moldovenească arată că primari din țară aleg să-și schimbe opțiunile în funcție de cum se schimbă guvernările, de cum bate vântul politic. Este deranjantă în toată această istorie încrâncenarea falsă a PAS-ului care luptă cu fenomenul traseismului. PAS-ul e extrem de gălăgios atunci când unii primari sau deputați aleg să treacă la alte formațiuni și tace mâlc atunci când traseiștii se strecoară în rândurile lui. Aceasta e adevărată față a PAS-ul. Nimic nou sub soarele politicii moldovenești.

Autor: Ion Vasilos
24.11.2020 Actual
1356
0

Comentarii 4

 • Ion:

  Totul e correct, ce spune autorul, numai ca omul à trecuta bénévole in tabara Maiei. Fara sa plece cu paza de stat la lecuire. Vor mai fi asemenea plecari, faculté fara amenintari. Cei cu musca pe caciula, infumuratii de la conducere, vor sta sa bee 50%,scuze 50 grame. Doar n'o sa-l refuze pe dodik. El are posibilitatea sa faca petrecere Inainte de plecarea la pirnae. Acolo trebue sa faca alianta cu shoric si cei"pentru". Va fi veselie mare in Moldova - vor cinsti toti cité 100gr.

  24.11.2020 15:08
 • iuri:

  сe măgar a scris aciasta?

  24.11.2020 19:30
 • anthony:

  mai ivan vasilevici,de ce scuipi venin,mai bine inghitel,cu un rusofob mai putin in tarasi tot innainte vom fi

  24.11.2020 20:56
 • anthony:

  recomendat pentru transfugii di pcrm in socialisti,primul pe lista i.dodon de pe Don poposit peplaiurile mioritice

  24.11.2020 21:00