Sursa imagine: tvrmoldova.md

Reducerea de 15% din suma impozitului pentru bunurile imobiliare va fi anulată în 2021

Reducerea de 15% aplicată la suma impozitului pe bunurile imobiliare, în cazul în care contribuabilul achită suma integrală până la 30 iunie, va fi anulată. Măsura se propune în proiectul politicii fiscale şi vamale pentru anul 2021.

„În vederea fortificării autonomiei financiare a autorităţilor publice locale se propune anularea facilităţii ce vizează dreptul la o reducere cu 15% a sumei impozitului pe bunurile imobiliare pentru contribuabilii care achită suma integrală a impozitului pentru anul fiscal în curs până la 30 iunie a anului respectiv”, se spune în argumentarea proiectului.

Impozitul pentru bunuri imobiliare este o sursă directă de venituri pentru bugetul autorităţilor publice locale, iar reducerea existentă diminuează încasările acumulate la bugetul autorităţilor publice locale, spune Ministerul Finanţelor, care evidenţiază că un studiu elaborat de către Banca Mondială din 25 septembrie 2017 include recomandarea de anulare a scutirii respective, aceasta fiind considerată o scutire bazată pe criterii subiective legată de un anumit grup de contribuabili.

Impactul net bugetar al măsurii propuse va constitui +35 mil. lei.

Autor: TVR Moldova
24.11.2020 Actual
760
0

Comentarii 0