Sursa imagine: diez.md

Piețele, mallurile și restaurantele din Chișinău riscă să fie închise pentru trei luni dacă nu vor respecta regulile antiepidemice

Piețele, centrele comerciale, restaurantele, cafenele și alți agenți economici care nu vor respecta cu strictețe măsurile de prevenire și control ale infecției COVID-19 riscă sistarea activității economice pentru o perioadă de până la trei luni. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPMC) în data de 11 octombrie 2020.

De asemenea, în baza aceleiași hotărâri se interzic evenimentele, întrunirile și reunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane.

La fel, comisia a probat redeschiderea grupelor pentru copiii de vârsta doi-patru ani.

Autoritățile municipale vor solicita instituțiilor medicale private implicarea într-un parteneriat activ. Comisia extraordinară de sănătate publică va cere de la instituțiile private transmiterea în folosință a echipamentului necesar, detașarea parțială a personalului medical și includerea spitalelor private în circuitul de acordare a asistenței spitalicești pentru pacienții confirmați cu COVID-19.

În context, CESPMC reiterează că solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, precum bowling, cluburi de noapte, etc., vor fi respinse.

În continuare, toate activitățile și evenimentele sportive organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.
 

Autor: diez.md
13.10.2020 Actual
460
0

Comentarii 0