Sursa imagine: infoprut.ro

Iată cum afli unde poți mânca eco, direct de la producătorii locali

Producătorii certificaţi de produse agricole organice din R. Moldova vor putea fi găsiți mai ușor de către cumpărători cu ajutorul unei hărți electronice disponibilă online. Atlasul agriculturii ecologice din R. Moldova a fost elaborat de Asociaţia Obştească „Ecovisio”, cu sprijinul Programului de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Atlasul conţine informaţii despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul Republicii Moldova, suprafaţa deţinută, cultura care a fost crescută, autoritatea care a emis certificatul ECO. Totodată, sunt publicate date despre procesatori şi producătorii de produse agricole procesate ECO. Platforma va fi actualizată anual.

Atlasul conţine mai multe filtre de selectare a combinaţiilor de date, fapt care facilitează accesarea informaţiilor necesare.

Harta este destinată instituţiilor de stat, actorilor în domeniul protecţiei mediului şi a sănătăţii oamenilor, dar şi reprezentanţilor societăţii civile, care necesită aceste informaţii.

În Republica Moldova, acum activează 151 de producători agricoli care deţin certificate ECO pentru circa 50 de culturi agricole. Suprafaţa cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26.000 de hectare.

Autor: infoprut.ro
16.09.2020 Actual
429
0

Comentarii 0