Sursa imagine: infoprut.ro

SMURD Galați, misiune pentru un pacient din Republica Moldova

Un echipaj aero-medical SMURD Galaţi a efectuat sâmbătă o operaţiune de transportare de la Cimişlia la Chişinău a unui tânăr în vârstă de 19 ani.

Potrivit datelor înregistrate de IGSU al R. Moldova, tânărul a suferit diverse traumatisme în urma unui accident de circulaţie şi a avut nevoie de îngrijiri calificate în capitală.

Victima a fost preluată de echipajul aero–medical Galaţi de la spitalul raional Cimişlia şi transportată în siguranţă cu elicopterul la Chişinău. Pe parcursul zborului pacientul a primit îngrijirile necesare din partea medicilor şi paramedicilor din România.

„Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde bărbatul a fost transportat de Serviciul Republican Aviasan la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri medicale”, se mai arată în sursa citată.

De la începutul anului 2020, aceasta este a şaisprezecea operaţiune aero-medicală realizată în Republica Moldova.

Proiectul SMURD a fost demarat în Republica Moldova în anul 2014, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, care a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de urgență publică în zona transfrontalieră, inclusiv crearea unei infrastructuri de frontieră pentru intervențiile transfrontaliere aero-medicale.

Autor: infoprut.ro
07.09.2020 Actual
675
0

Comentarii 0