Sursa imagine: moldpres.md

Până pe 26 august în ţară este anunţat Cod Portocaliu de secetă hidrologică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat până pe data de 26 august, pe mare parte a teritoriului Republicii Moldova, Cod Portocaliu de secetă hidrologică, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, în râurile mici și bazinele acvatice din țară, se va menține Cod Galben, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se atestă Cod Portocaliu de secetă hidrologică. În acest context, agenților economici și populației li se solicită să consume rațional resursele de apă.

Conform specialiştilor, în cazul când debitul apei atinge cote de 30% şi mai joase din norma multianuală, pe o durată de 5-7 zile, se emite Сod Portocaliu de secetă hidrologică. „Atunci când seceta hidrologică se manifestă pe 80% din suprafaţa ţării, se anunţă secetă hidrologică pe întreg teritoriu ţării, analogic şi pentru bazine hidrografice”, au explicat hidrologii SHS.

În următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării sunt valabile şi Coduri Galbene de caniculă şi pericol excepţional de incendiu, valorile termice ajungând până la 33 grade Celsius, iar ploi de scurtă durată cu descărcări electrice sunt posibile pe alocuri, doar în raioanele de nord.

Autor: moldpres.md
18.08.2020 Actual
588
0

Comentarii 0