Sursa imagine: moldpres.md

Un grup de companii germane a deschis o nouă filială de producție în R. Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean,  a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții grupului OKW Gehäusesysteme. Compania germană a deschis o nouă filială de producție în țara noastră, iar în această săptămână OKW urmează să participe la concursul de selectare a rezidenților Zonei Economice Libere „Bălți”, transmite MOLDPRES.

Ministrul a fost informat şi despre parteneriatul semnat între OKW și Colegiul de Inginerie din Strășeni, care prevede școlarizarea internațională a opt elevi, înmatriculați în anul de studii 2020 – 2021.

„Pentru a dezvolta afaceri aici, acasă, avem nevoie nu doar de resurse financiare și tehnică performantă, dar și de forță de muncă calificată. Ministerul Economiei și Infrastructurii susține învățământul dual, acesta reprezentând o sinergie perfectă între instruirea profesională practică şi pregătirea teoretică, indicatori care stau la baza unei economii prospere”, a precizat Sergiu Railean.

Potrivit directorului general al grupului OKW Gehäusesysteme, Christoph Schneider, acordul de parteneriat dintre OKW și colegiu presupune redirecționarea unor volume de producere a pieselor din masă plastică prin tehnologia de formare prin injecție. Astfel, Colegiul de Inginerie din Strășeni va putea pune în aplicare utilajul performant de care dispune, îmbinând componenta teoretică cu cea practică.

„Pe parcursul a doi ani de studii, tinerii din Moldova vor merge în Germania, de patru ori câte trei luni, unde vor studia programul JUMP, care prevede un curs intensiv de limbă germană, perioada de probă în cadrul companiei și evenimente de team building cu alți cursanți. De asemenea, toate  cheltuielile de cazare, hrană și transport sunt acoperite de compania noastră. Mai mult, tinerii vor beneficia și de o bursă de studii”, a menționat Christoph Schneider.

Grupul OKW Gehäusesysteme reprezintă producători cu o experiență de peste 70 de ani în tehnologia de formare prin injecție, prelucrarea metalelor, a plasticului și unul dintre cei mai importanți producători din domeniul tehnologiei de carcase și butoane de reglare din lume. Produsele și specialiștii companiei OKW sunt cunoscuți la nivel mondial, compania deținând filiale în nouă țări.

Autor: moldpres.md
05.08.2020 Actual
886
0

Comentarii 0