Sursa imagine: facebook

Peste 8700 de locuri de muncă vacante în Moldova

Potrivit bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 3 august 2020 erau în evidenţă 8731 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sînt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Dondușeni – 30 și Dubăsari – 41.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sînt disponibile 2100 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sînt disponibile în sectorul sănătății și în funcție de inspector sau de ofițer de poliție, scrie tv8.md.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6631 locuri de muncă, ce constituie 76% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste două mii sînt disponibile în industria textilă și confecții.

Muncitorilor necalificaţi le sînt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 533, muncitor necalificat în agricultură – 243, hamal – 75, paznic, spălător vehicule.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sînt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Autor: noi.md
05.08.2020 Actual
1558
0

Comentarii 0