Sursa imagine: moldpres.md

Instituțiile școlare din subordinea municipalității Chișinău nu vor avea același model de funcționare

Instituțiile școlare din subordinea municipalității Chișinău nu vor avea același model de funcționare, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la ședința on-line a municipalității că instituțiile școlare din subordine nu vor avea același model de funcționare. Potrivit oficialului, modul de activitate a școlilor, gimnaziilor și liceelor va depinde de administrația acestor instituții. “Dincolo de implementarea proceselor de învățământ, o altă idee este evitarea îmbolnăvirilor – modul de funcționare a instituțiilor școlare depinde de numărul de elevi dar și de capacitatea instituției de a aplica măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus”, a menționat viceprimarul. El a adăugat că este greu de uniformizat activitatea celor 132 de instituții de învățământ din subordine în condițiile în care acestea sunt frecventate de 90 de mii de elevi.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat șapte modele de funcționare a instituțiilor școlare, gimnaziale și liceale. Conform ministrului Igor Şarov, modelul 1 presupune prezenţa fizică a 100% de elevi la şcoală, modelul 2 – învăţarea în două schimburi, modelul 3 – învăţarea combinată, modelul 4 – învăţarea de tip hibrid, pe grupe, zilnic, modelul 5 – învăţarea alternantă, săptămânal, modelul 6 – învăţarea la distanţă de tip online şi modelul 7 – învăţarea mixtă.

Autor: moldpres.md
14.07.2020 Actual
472
0

Comentarii 0