Sursa imagine: imagine simbol

20 de state europene impun românilor restricţii de călătorie

Începând de astăzi, este interzis accesul rezidenţilor din România pe teritoriul Lituaniei, iar cetăţenilor lituanieni care au vizitat România li se va impune obligativitatea izolării timp de 14 zile.

Lituania se adaugă astfel Maltei, care a impus o asemenea restricţie la începutul acestei luni din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19 raportate în România, relatează Rador.

Nici în Finlanda nu pot călători cetăţenii români decât dacă sunt angajaţi pe baza unui contract de muncă, dacă studiază acolo ori dacă îşi vizitează o rudă de gradul întâi care are rezidenţă în această ţară.

Pe de altă parte, cetăţenii români care călătoresc în Estonia, Irlanda, Letonia, Olanda, Slovenia şi Ungaria trebuie să intre în izolare timp de 14 zile.

Alte state europene impun românilor care ajung acolo prezentarea unor teste negative privind infectarea cu noul coronavirus care să nu fie mai vechi de două până la patru zile, ori chiar efectuarea acestui text la intrarea în ţara respectiv. În total, 20 de state europene impun românilor restricţii de călătorie.

Autor: tvrmoldova.md
13.07.2020 Actual
1319
0

Comentarii 0