Sursa imagine: sputnik.md

Monica Babuc: Dodon trebuie să-și asume responsabilitatea pentru tot ceea ce s-a întâmplat

Democrații, partenerii de coaliție ai socialiștilor, îl acuză pe președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM că s-ar face vinovat de criza politică care s-a acutizat în ultimele zile.

Întrebată la emisiunea „Politica” de la TV8 cine trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat la Parlament, avându-se în vedere sechestrarea deputatului Ștefan Gațcan, care s-a retras din PSRM, iar apoi, potrivit observatorilor, sub presiunea socialiștilor, a renunțat la mandat, democrat Monica Babuc a declarat că vina îi aparține șefului statului.

„Îmi pare rău să spun acest lucru, dar, probabil, președintele Dodon trebuie să-și asume această responsabilitate”, a declarat deputata Monica Babuc, vicepreședinta PDM.

Monica Babuc, care este și vicepreședintă a Legislativului, a mai declarat că în actuala criză politică și-ar dori foarte mult ca deputații să aibă voința politică de a stabili un consens politic larg. 

„Mi-aș dori o înțelegere a faptului că am ajuns într-un impas și că aceste crize (economică, sanitară și politică) deja nu mai fi declinate altfel decât prin alegeri anticipate”, a spus Babuc.

Vicepreședinta Legislativului a spus că în acest sens se impune o discuție largă pe platformă parlamentară.

Autor: SV
02.07.2020 Actual
549
0

Comentarii 1

  • Ion:

    Motiv pentru ca a fost blocată ședința de astăzi a Parlamentului, a servit informația apărută în spațiul public precum că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo ar va veni azi în plen să ceară retragerea imunității mai multor deputați, implicați în dosarul „furtului miliardului”. Astfel putem afirma cu certitudine că Maia Sandu i-a salvat imunitatea lui Andrian Candu, Vladimir Cebotari si Sergiu Sirbu figuranți ai dosarului „furtului miliardului”! Maia Sandu si Andrei Nastase s-au vindut lui Plahotniuc si Sor!

    02.07.2020 11:58