Sursa imagine: noi.md

Plajele din capitală, luate cu asalt pe timp de pandemie

Plajele din capitală sunt luate cu asalt pe timp de pandemie. Unii chişinăuieni au uitat de distanţa fizică de minimum doi metri, iar alţii stau în grupuri mai mari de trei persoane. Accesul pe plaje este interzis, atenţionează specialiştii, care avertizează că nisipul şi apa conţin bacterii periculoase pentru sănătate, relatează Moldova 1.

Vasile Balan spune că de zece ani se menţine în formă înotând şi făcând băi de soare pe plaja lacului din parcul La Izvor.

Temperaturile caniculare i-au determinat pe chişinăuieni să ia cu asalt plajele, în plină pandemie.

„Am încercat odată, dar e murdar şi nu-i apă unde să poţi să te clăteşti, să-ţi speli macăr mâinile”. „Am venit doar să mă bronzez, doar un pic picioarele le-am băgat în apă. Mai mult - nimic, e periculos oricum”. „De obicei mă scăldam în bazin, dar acum, cu virusul acesta, sunt închise toate bazinele”, spun oamenii.

Scăldatul în lacurile din ţară ne poate îmbolnăvi, susţin specialiştii. Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a depistat în apa din bazinele acvatice bacterii coliforme şi E.Coli, iar în zona de agrement Vatra a fost găsit vibrionul holerei, ce poate provoca boli diareice acute.

În cazul când persoanele riscă să se scalde în aceste lacuri, se pot contamina cu boli diareice acute. Nu este exclusă nici contractarea altor maladii, cum sunt cele de piele, a declarat Tudor Puiu, medic igienist.

De asemenea, nisipul mai este poluat şi de deşeurile menajere lăsate de oamenii care se odihnesc pe plaje. În perioada pandemiei de COVID-19 este interzis accesul în zonele de agrement, inclusiv scăldatul.

Autor: trm.md
02.07.2020 Actual
427
0

Comentarii 0