Sursa imagine: TVR Moldova

O nouă dispoziţie cu privire la desfăşurarea comerţului ambulant stradal în Chişinău

Sute de cetățeni, în special copii, oaspeți ai parcului OrheiLand au fost martorii comportamentului unui adevărat regim dictatorial care a trimis peste o sută de polițiști de la Chișinău pentru a îndeplini comenzile politice ale guvernării lui Dodon.

Primăria Municipiului Chişinău a revăzut și semnat o nouă dispoziţie cu privire la desfăşurarea comerţului ambulant stradal în sezonul estival 2020. Aceasta a fost modificată după ce mai mulţi comercianţi au instalat ilegal gherete peste noapte. Astfel, obiectivele de comerţ amplasate fără acte permisive au fost evacuate.

Potrivit Moldpres, documentul prevede că acest tip de comerţ se va desfăşura în zonele de odihnă (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale ale oraşului. În fiecare zonă în parte se stabileşte amplasarea a câte o singură unitate de comerţ ambulant (rulotă, tonetă), iar în spaţiile cu circulaţie pietonală intensă, până la trei unităţi.

Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică și prestări servici va recepţiona notificările privind iniţierea activităţii pentru unităţile de comerţ ambulant, amplasate conform locurilor stabilite. Acest gen de comerţ este prevăzut doar pentru perioada estivală curentă, urmând ca agentul economic să asigure evacuarea unităţii de comerţ ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizaţia de amplasare.

Potrivit primarului Ion Ceban, agenţii economici prestatori de servicii de comerţ vor semna un angajament, prin care se obligă să respecte mai multe condiţii impuse de autorităţile locale, precum: respectarea normelor sanitare, inclusiv igiena și sănătatea publică, protecţia consumatorilor, asigurarea provenienţei și calităţii mărfurilor, expunerea estetică a produselor și afişarea în mod vizibil a preţurilor, precum şi păstrarea curăţeniei în perimetrul amplasamentului pe o rază de minimum 10 metri și colectarea deșeurilor în recipiente standardizate.

Preturile de sector, în comun cu poliţia, vor asigura respectarea ordinii publice, pe perioada desfăşurării comerţului ambulant, și vor întreprinde acţiuni de combatere a comerţului stradal ilicit.

”Noi susţinem activitatea agenţilor economici care prestează servicii în domeniul comerţului ambulant stradal în perioada de vară, dar cu respectarea tuturor normativelor stabilite de Primăria Chişinău: legal, estetic şi sigur din punct de vedere epidemiologic”, a mai spus primarul Ion Ceban.

Autor: tvrmoldova.md
28.06.2020 Actual
1468
0

Comentarii 0