Sursa imagine: ipn.md

Șoferul camionului cu 1,5 mln euro, trimis în judecată pentru contrabandă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a remis în instanța de judecată dosarul penal de învinuire a șoferului autocamionului care a încercat să introducă ilegal în țară, în data de 18 aprilie, suma de peste 1,5 milioane de euro. Bărbatul are 36 de ani. Acestuia i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor, transmite IPN.

Întrucât fapta a fost comisă la punctul vamal Leușeni, conform competenței teritoriale, procurorii au trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Hâncești, sediul central. În ceea ce privește beneficiarul și organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigațiile continuă, de comun cu Serviciul Vamal, precizează un comunicat de presă remis de PCCOCS.

Pe lângă suma de bani nedeclarată, șoferul nu a declarat nici alte bunuri transportate. Suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul (cap-tractorul) sechestrat, depășește 1,65 mln euro.

Învinuitul este în arest la domiciliu. Dacă îi va fi demonstrată vina în instanța de judecată, acesta riscă de la 3 la 10 ani de închisoare și confiscarea bunurilor în folosul statului.

Autor: ipn.md
03.06.2020 Actual
433
0

Comentarii 0