Sursa imagine: ipn.md

R. Moldova iese treptat din starea de urgență, cu păstrarea măsurilor de protecție

Starea de urgență se încheie, așa cum a fost planificat, la 15 mai. Oamenii revin la muncă, agenții economici își reiau activitatea, iar școlile rămân închise până la începerea noului an școlar. Etapele ieșirii treptate din starea de urgență au fost discutate de către reprezentanții Partidului Democrat și ai Partidului Socialiștilor, cu premierul și președintele țării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, sunt importante respectarea măsurilor de protecție în contextul ridicării restricțiilor și reluării activității de business. Părțile au discutat și despre organizarea examenelor de bacalaureat din acest an, urmând ca o decizie la acest subiect să fie anunțată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la mijlocul lunii mai.
 
De asemenea, se menționează că reprezentanții celor două partide s-au pronunțat pentru o evaluare și o analiză clară a situației în sectorul agricol și au convenit că, în funcție de pagube, Executivul va examina posibilitatea de a veni cu suport pentru agricultori.
 
Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită pe 17 martie.
Autor: ipn
05.05.2020 Actual
1915
0

Comentarii 0