Sursa imagine: fb.com

MP Unirea solicită CSE să dispună carantină generală în R. Moldova

Având în vedere răspândirea coronavirusului pe teritoriul Republicii Moldova în peste 25 de raioane, Mişcarea Politică Unirea a lansat un apel privind necesitatea imperativă a introducerii carantinei generale. MP Unirea propune să fie instituit regimul obligatoriu de carantină în perioada 6 aprilie-20 aprilie‬, cu posibilitatea de prelungire, în cazul continuării creşterii numărului de infectaţi

„Astfel situaţia va fi stabilizată, iar sistemul medical va avea mai mult timp şi posibilităţi la dispoziţie pentru pentru a fi dotat cu echipament de protecţie şi pentru a-şi consolida capacităţile. Această decizie este cu atât mai necesară, cu cat numarul de infectari a ajuns de la 20 de cazuri pe zi, săptămâna trecuta, la peste 160 de cazuri pe zi, din totalul de 750 în prezent, dintre care - 200 sunt medici, ceea ce înseamnă ca locul de munca al medicilor a devenit o sursă de infecţie”, se artă în comunicatul emis de Mişcarea Politică Unirea.  
 
Ei s-au referit şi la decizia Comisiei Situaţii Excepţionale (CSE) prin care bugetarii, cărora le-a fost acordată o vacanţă de o săptămână, sunt chemaţi de luni, 6 aprilie, la serviciu şi o califică lipsită de logică.
 
Menţionăm că începând cu ziua de mâine, 6 aprilie, angajaţii sistemului bugetar vor reveni la muncă, dar vor lucra conform unui orar special anunţat şi anterior. În acelaşi timp, autorităţile recomandă conducătorilor din mediul de afaceri privat să scoată la lucru cât mai puţini angajaţi, pentru a evita riscul de răspândire a virusului.
Autor: trm.md
06.04.2020 Actual
619
0

Comentarii 0