Sursa imagine: madrm.gov.md

Chișinău: Autoritățile centrale au creat un grup de lucru pentru a stabili sursa mirosului urât

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a creat un grup de lucru pentru a investiga și a stabili cauzele și sursele mirosul urât ce persistă în Chișinău, îndeosebi în perioada de primăvară-vară. Membrii grupului de lucru au efectat astăzi, o vizită la punctul de deversare a apelor uzate de la fabrica Zernoff în colectorul de canalizare public al S.A. Apă – Canal.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Inspectoratului de Protecție a Mediului, Agenției de Mediu, S.A Apă Canal și primăria mun. Chișinău, care la fața locului au preluat probe de apă, pentru a determina valoarea limită admisibilă la deversare în emisar.
 
„În baza demersului primăriei municipiului Chișinău și a multiplelor petiții de la locuitorii capitalei, MADRM a creat uun grup de lucru din care fac parte reprezentanții mai multor instituții responsabile de protecția mediului și a resurselor naturale. Scopul este de a identifica cauza și sursa mirosului urât din capitală, de a stabili un plan de acțiuni pe lichidarea acestuia, pentru a anticipa influența oricaror altor factori ce ar putea genera poluarea aerului și apei, precum și evitarea agravării situației, în perioada de vară”, a subliniat secretarul de stat Maxim Popov.
 
Totodată, oficialul a precizat că după rezultatele de laborator vor fi stabilite  acțiunile ulterioare.
Autor: HotNews
03.04.2020 Actual
513
0

Comentarii 0