Sursa imagine: ipn.md

Cetățenii pot semnala încălcările legate de instituirea stării de urgență pe www.monitor.md

Orice persoană poate semnala, începând de astăzi, diverse probleme sau încălcări ce au legătură cu instituirea stării de urgență, ca urmare a pandemiei de COVID-19, pe platforma www.monitor.md. Inițiativa a fost lansată de Asociația Promo-LEX, cu scopul de a contribui la informarea societății, având în vedere problemele cu care se confruntă aceasta, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Promo-LEX, platforma oferă posibilitatea plasării unei semnalizări cu o scurtă descriere și localizarea acesteia pe o hartă interactivă online. Aceasta conține formulare tipizate gratuite care oferă o ghidare juridică pentru acele persoane care ar dori să sesizeze autoritățile competente cu privire la comiterea anumitor abuzuri.
 
Platforma mai conține resurse accesibile pe internet cu privire la diferite grupuri, organizații sau persoane care oferă sau colectează sub diferite forme ajutor (informațional, material sau financiar, psihologic, tehnic etc.) pentru persoanele afectate de pandemia COVID-19.
 
Asociația Promo-LEX consideră că această platformă ar putea fi în mod special utilă pe durata stării de urgență.
 
Platforma va activa în regim nonstop și va putea fi ajustată sau completată la necesitate cu noi tipuri de semnalări.
Autor: IPN
03.04.2020 Actual
474
0

Comentarii 0