Sursa imagine: Shutterstock.com

Consumul de cafea reduce riscul apariției diabetului zaharat de tip 2

Persoanele care beau trei sau patru cești de cafea pe zi au un risc cu 25% mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu publicat de  Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea (ISIC).

Noul studiu demonstrează, de asemenea, că atât cafeaua cu cofeină, cât și cea fără, sunt asociate cu un risc redus de diabet de tip 2.

Experții din domeniu s-au adunat la întâlnirea anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) din Berlin pentru a discuta ultimele cercetări.
Raportul ISIC evidențiază rolul potențial al consumului de cafea asupra riscului redus de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 și a mecanismelor implicate.

În timpul simpozionul Satelitar, profesorul Mattias Carlstrom a analizat cele mai recente cercetări științifice privind asocierea consumului de cafea cu riscul de diabet zaharat de tip 2.

Aceasta a inclus analiza efectuată de Dr. Carlstrom a rezultatelor celor 30 de studii anterioare, care implică mai mult de 1,1 milioane de participanți.

Consumul a trei sau patru cești de cafea pe zi este asociat cu un risc de aproximativ 25% mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, este una dintre concluziile specialiștilor.

Dr. Carlstrom, profesor la Departamentul de Fiziologie si Farmacologie al Karolinska Institutet din Suedia, a declarat: “Asocierea între consumul de cafea si diabetul de tip 2 a fost demonstrată atât la barbat, cât și la femei.

Meta-analizele au sugerat că atât cafeaua cu cofeină, cât și cea fără cafeină sunt asociate cu un risc redus de diabet de tip 2.

ISIC este o organizație non-profit, înființată în 1990 și dedicată studiului și dezvăluirii științei legate de “cafea și sănătate”.

Autor: avantaje.ro
31.03.2020 Caleidoscop
1201
0

Comentarii 0