Sursa imagine: epa.eu

Putin le cere locuitorilor Moscovei să stea în casă

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut luni locuitorilor Moscovei "să ia în serios" izolarea pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, într-un moment în care se iau măsuri similare în tot mai multe regiuni din Rusia, potrivit AFP.

"Le cer moscoviţilor şi locuitorilor regiunii să ia aceste măsuri necesare (...) cu cea mai mare seriozitate şi cu totală responsabilitate", a declarat Putin într-o reuniune prin videoconferinţă cu oficiali în prima zi a unei perioade de interdicţie de circulaţie pe o durată nedeterminată.
 
El a dispus de asemenea "informarea constantă şi obiectivă" a ruşilor asupra evoluţiei situaţiei pentru a lupta împotriva "provocărilor, zvonurilor stupide şi speculaţiilor rău intenţionate".
 
Preşedintele rus le-a ordonat de asemenea guvernatorilor regionali să acţioneze "realmente" împotriva răspândirii virusului şi să nu se rezume la "hârtii şi rapoarte".
 
Putin le-a cerut oficialilor ruşi să crească numărul de paturi de spital disponibile, să desfăşoare centre de testare suplimentare şi să constituie o rezervă de sisteme de respiraţie artificială şi de medicamente. El a dispus de asemenea controlarea asistenţei pentru persoanele în vârstă.
Autor: Agerpres
31.03.2020 Actual
2329
0

Comentarii 0